BSO Waddenkind, Leens

De leukste BSO en een leuk team

 

Waddenkind biedt voorschoolse en naschoolse opvang aan in het nieuwe kindcentrum in Leens. De pedagogisch medewerkers hebben er inmiddels een fijne BSO van gemaakt. Een heerlijke plek waar de kinderen zich thuis voelen, waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze heerlijk kunnen spelen, ontdekken en chillen. We willen dat kinderen hun vrije tijd op een leuke manier op de BSO door kunnen brengen en tegelijkertijd willen we ze uitdagen om zich te ontwikkelen tot initiatiefrijke, zelfstandige en sociale jongeren. Een hele uitdaging, maar daar gaat het team voor!  We vinden het belangrijk dat de kinderen dagelijks zoveel mogelijk naar buiten gaan om te spelen en te ontdekken. Dat kinderen een gezonde leefstijl ontwikkelen, met voldoende beweging en bewustzijn van gezonde voeding. We werken met roulerende thema’s zoals natuur en natuurbeleving, bewegen en sport, cultuur en kunst, muziek, voeding en koken en techniek en wetenschap. Loop gerust eens binnen of neem contact met ons op om een afspraak te maken.

 

Combinatiegroep BSO en Peuteropvang

Van ouders krijgen we regelmatig de vraag of we hun peuter ook voor en na de peuterspeelzaaltijd op kunnen vangen. We hebben gekeken of dit binnen de wettelijke kaders vormgegeven kan worden en kwamen uit bij de combinatiegroep. Dit betekent dat we de peuters en de BSO kinderen voor en na school samen in één groep op kunnen vangen.  Na overleg met ouders en de gemeente Het Hogeland hebben besloten om een combinatiegroep te maken. De combinatiegroep is met ingang van 1 juni 2020 geregistreerd in het LRK (Landelijk Register Kinderopvang). Onder het kopje documenten vindt u het pedagogisch beleid van de combinatiegroep Waddenkind. De eisen aan een combinatiegroep zijn strenger dan bij de BSO. Een van de belangrijke aanpassingen is de zogenaamde Beroepskracht-Kind-Ratio (BKR). Bij de Peuteropvang is er 1 pedagogisch medewerker op 8 kinderen. Bij de BSO is de verhouding ruimer.

Op de combinatiegroep geldt de BKR van de peuteropvang.

 

Naomi Brands

Pedagogisch medewerker

Charlotte Verhijde

Pedagogisch medewerker

"Het mooiste wat je een kind kan geven is een kans. Het mooiste wat een kind jou kan geven is vertrouwen"Kom eens kijken

Om echt te weten of jij én je kind zich thuis zullen voelen op een van onze locaties is het goed om eens samen binnen te lopen! Je bent van harte welkom mét je kind(eren).

Contactgegevens

Adresgegevens

  • 9965 TD Leens
  • Ritzemastraat 2a
  • LRK nummer: 735205000

Openingstijden

  • Maandag7.00 - 8.15 en van 12.30 - 18.00
  • Dinsdag7.00 - 8.15 en van 12.30 - 18.00
  • Woensdag7.00 - 8.15 en van 12.30 - 18.00
  • Donderdag7.00 - 8.15 en van 12.30 - 18.00
  • Vrijdag7.00 - 8.15 en van 12.30 - 18.00
  • Zaterdaggesloten
  • Zondaggesloten

privacy statement en algemene voorwaarden