Voorlichtingsfilm voor testen jonge kinderen

22 maart 2021

Voorlichtingsfilm voor testen jonge kinderen

De Brancheorganisatie Kinderopvang en GGD-GHOR Nederland hebben de handen ineen geslagen. Samen ontwikkelden zij een voorlichtingsfilm voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd 0-12 jaar over het testen van kinderen.

Emmeline Bijlsma, directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang: ’Wij ontvingen veel vragen uit het land over het testen van kinderen. Bijvoorbeeld hoe een testlocatie er uitziet, hoe de GGD-medewerker een test afneemt en hoe kinderen in de praktijk reageren. Praktische vragen die bij veel ouders leven en zorgen voor onzekerheid en twijfels om een afspraak te maken. Wij merkten tijdens een gesprek met GGD GHOR Nederland dat ook zij deze signalen ontvingen en we zochten elkaar op om te onderzoeken of we ouders en kinderen eens een kijkje in die test-keuken konden geven.’

Het resultaat is een 3 minuten durend voorlichtingsfilmpje waarin we verschillende ouders en hun kinderen in de teststraat volgen. En bijgepraat worden door een deskundige medewerker van de GGD die de kijker uitlegt over wat hij doet, hoe hij dat doet en ook wat je als ouder kunt doen. Sommige ouders zijn iets gespannen, andere wat rustiger maar allemaal horen we ze na de test zeggen: ‘Nou, dat viel eigenlijk reuze mee!’. En ook de kinderen zijn, na het in ontvangst nemen van een dapperheidsdiploma en een setje kleurpotloden de test vaak alweer vergeten.

Voor onze leden is het een handige manier om ouders te laten zien dat het testen van kinderen met veel aandacht voor de jonge kinderen gebeurt. Daarmee hopen we de bereidheid om te testen te vergroten en kunnen we besmettingen en quarantaines in de kinderopvang verder terugdringen. Onze leden kunnen de video dan ook verder verspreiden onder hun ouders.

De video is ook hier te bekijken. Ook is de video met ondertiteling beschikbaar.

AddThis Sharing Sidebar
Share to LinkedInLinkedInShare to PrintPrint
Hide
Show
AddThis Sharing
LinkedInPrint